Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Ευχαριστώ

Αγαπημένοι μου,
είμαι τόσο ευτυχισμένη και συνάμα περήφανη που έστω και μερικοί, ή καλύτερα ελάχιστοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μου!Τι μπορεί να άλλαξε ή μάλλον να συνέβηκε από χτες μέχρι σήμερα;Πολλά...Επιτέλους χαμήλωσε η θερμοκρασία και έτσι βγάλαμε τα χειμερινά μας ρουχα που ήταν καταχωνιασμένα...τα δικά μου τουλάχιστον!Είναι Νοέμβριος, και η μόνη μας έννοια είναι τα περσινά μας ρούχα ή τα φετινά, πρόσφατα αγορασμένα, που ακόμα να βάλουμε...επιδείξουμε!
Το μόνο που χάλασε αυτή την "όμορφη" διαδικασία ήταν οι άφθονες, καταρρακτώδεις και ως ένα βαθμό ευεργετικές βροχές. Δε θέλω να αναφερθώ στα εκατοντάδες σπίτια και υποστατικά που πλημμύρισαν.Δύναμη για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Ας όψονται οι αίτιοι.Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής: όταν βρέχει, πλημμυρίζουν διάφορα για διάφορους λόγους, που δεν είναι η αρμοδιότητα και η ιδιότητα μου να σχολιάσω και ακούγονται παράπονα και φωνές . Όταν δε βρέχει ολοι παραπονιούνται για ξηρασία, ανομβρία, αποκοπές νερού κτλ. Τι πρέπει να κάνουμε τελοσπάντον;Ποιο είναι το επιθυμητό για όλους μας;Σιγουρα μια μέση λύση θα ήταν ιδανική.
Σε όλες τις περιπτώσεις της ζωής μας μια μέση λύση θα ήταν ιδανική. Πότε όμως δίνεται μια μέση λύση; Πότε αποφεύγουμε ακραίες συμπεριφορές για ένα συμβιβασμό; Ένα απλό παράδειγμα καιρικού φαινομένου βγάζει στην επιφάνεια τη ψυχολογία του μέσου Κύπριου. Από την άλλη, ζούμε για να αποφεύγουμε πάντα τις υπερβολες ή έχει νόημα να ζούμε και κάποιες φορές ακραία φαινόμενα για να πετύχουμε κάτι; Τι λέτε;

3 σχόλια:

  1. Πιλάκι μου,
    το θέμα το οποίο σε απασχολεί δεν σου κρύβω ότι με απασχόλησε κι εμένα...και η βροχές ήταν μόνο η αφορμή. Σίγουρα στην συγκεκριμένη αυτή περίπτωση η σωστή και "προνοιτική" προετοιμασία θα ήταν η πλέον ιδανική λύση!!! Άρα...θα πρέπει στη ζωή μας να ήμαστε προετοιμασμένοι όχι μόνο για τα εύκολα και απλά αλλά και για τα δύσκολα και ακραία τα οποία θα μας αναδείξουν σε όλα τα επίπεδα!!!
    Εγώ όπως ξέρεις αρέσκομαι στις υπερβολές γιατί δίνουν άλλη όψη στην καθημερινότητα μου και κυρίως το απρόβλεπτο δίνει έναυσμα για το κάτι παραπάνω!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή Μέλισσα έτσι είναι όπως τα λες από τη μια αλλά απ'την άλλη τα άκρα έχουν πιο πολύ φάση και ενδιαφέρον. Σκέφτηκες π.χ. να έβρεχε και να μην πλημμύριζε κανείς; Θα ήταν όλα βαρετά και δε θα είχαν ενδιαφέρον. Τα κανάλια δε θα είχαν τι θα δείξουν, οι πολίτες δε θα είχαν κάτι για να διαμαρτυρηθούν ΒΑΡΕΜΑΡΑ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ το μπλογκάκι σου είναι όπως όταν πρωτοέφτιαξα το δικό μου κάποτε. Πολύ με συγκίνησες να' σαι καλά! -άσχετο με το θέμα το παραδέχομαι! :(-

    ΑπάντησηΔιαγραφή